Επι.Ζω

Η πρωτοβουλία για την Ίδρυση της Επι.Ζω. εκδηλώνεται σε μια περίοδο που η ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων όσοι ενδιαφέρονται, απασχολούνται ή με οποιοδήποτε τρόπο δραστηριοποιούνται στο πεδίο της αντιμετώπισης επειγόντων & απειλητικών για τη ζωή και την κοινωνία καταστάσεων προβάλλει αδιαμφισβήτητη και επιτακτική όσο ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια, οι ανάγκες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, στα παραπάνω, αυξάνονται ταχύτατα. Η διασφάλιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και επιμόρφωσης αποτελούν άμεσες προτεραιότητες για την Επι.Ζω.

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων, μεταξύ άλλων, σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται και καθορίζεται από το επίπεδο βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων των πρώτων αποκριτών – αρωγών ( συνήθως απλών πολιτών).
Τα κενά και οι ελλείψεις της Πολιτείας είναι δυστυχώς προφανή στην καθημερινή πρακτική και επιβεβαιώνονται από το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε κάθε είδους εκπαιδευτικές  και επιμορφωτικές δραστηριότητες, τόσο από ομάδες Γενικού αλλά και Ειδικού πληθυσμού όσο και από επαγγελματίες Υγειονομικούς.
Τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες της αντιμετώπισης επειγόντων καταστάσεων επιβάλλουν την κοινή και συντονισμένη παρέμβαση στο πεδίο της παροχής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων των εμπλεκόμενων.

Στο δύσκολο και ιδιαίτερα αντίξοο αυτό περιβάλλον, οι προσπάθειες διάσωσης και παροχής υγειονομικής υποστήριξης απαιτούν ψυχραιμία, απόλυτη συνεργασία, συγχρονισμό, συντονισμό και αλληλοβοήθεια, που με τη σειρά τους πρέπει να αντανακλούν στις κοινές προσπάθειες για την εκπαίδευση και επιμόρφωση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που δίνει άνιση μάχη με το χρόνο.
Η ανάγκη καθιέρωσης και επικράτησης μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας μεταξύ επαγγελματιών και μη επαγγελματιών παραμένει ζητούμενο.
Είναι αυτονόητο ότι οι παρεμβάσεις μας δεν θα εξαντληθούν σε μεμονωμένες και αποσπασματικές εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές απόπειρες, αλλά θα επικεντρωθούν στην καθιέρωση υψηλής ποιότητας και εθνικής εμβέλειας εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων παροχής πιστοποιημένης γνώσης στο αντικείμενο της αντιμετώπισης επειγόντων & απειλητικών για τη ζωή και την κοινωνία καταστάσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Επι.Ζω. με στοχευμένες εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις, διεκδικεί, σε συνεργασία με συναφείς Ελληνικούς και Διεθνείς φορείς, κεντρικό ρόλο συμμετοχής στους σχεδιασμούς και στις αποφάσεις που αφορούν την εκπαίδευση και επιμόρφωση  στο πεδίο της αντιμετώπισης επειγόντων καταστάσεων.
Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Η πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας και αφορά όλους μας. Η ουσιαστική συμβολή και συμμετοχή μας στην προσπάθεια απαιτεί κατάθεση ψυχής και κόστος σωματικό και ψυχικό.

Αξίζει όμως η προσπάθεια.

Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031