ΤΡΑΥΜΑ ΜΑΧΗΣ

Το ειδικό αυτό σεμινάριο αφορά στην παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες για την αρχική εκτίμηση, διαχείριση και αντιμετώπιση τραυματιών από πυροβόλα όπλα & εκρηκτικά σε περιβάλλον Μάχης. Το σεμινάριο έχει ως στόχο να εφοδιάσει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Επαγγελματίες Υγειονομικούς, με τις γνώσεις εκείνες οι οποίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν καταστάσεις σοβαρών ή μη τραυματισμών, σε προνοσοκομειακό επίπεδο. Ο λόγος είναι προφανής, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους τρόπους αντιμετώπισης τραυματισμών από πυροβόλα όπλα. Απώτερος σκοπός είναι το μέγιστο όφελος για τους τραυματίες, το οποίο μεταφράζεται στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης καθώς και τη μείωση των ποσοστών θανάτων & αναπηριών.

Απευθύνεται σε Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Λιμενικούς, προσωπικό εταιρειών SECURITY, Σκοπευτές, Κυνηγούς,  Υγειονομικούς, Μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων κτλ.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 8 ώρες και περιλαμβάνει:
α). Εισαγωγική διάλεξη για την Εκτίμηση και Αντιμετώπιση τραυματισμών σε περιβάλλον Μάχης.

β). Επίδειξη εκτίμησης και αντιμετώπιση τραυματισμού σε περιβάλλον Μάχης (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).

γ). Πρακτική εξάσκηση σε σταθμούς δεξιοτήτων στην αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση  τραυμάτων σε περιβάλλον Μάχης, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων.

δ). Γραπτή και πρακτική αξιολόγηση με σενάρια σε πραγματικό χρόνο.

Το σεμινάριο υλοποιείται υπο την αιγίδα της Ε.Ν.Ε. (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας – ΝΠΔΔ), και στη λήξη του χορηγούνται στους επιτυχόντες εκπαιδευόμενους πιστοποιητικά συμμετοχής και Μοριοδότηση από την Ε.Ν.Ε.

Συμμετοχή  … Ευρώ / άτομο (περιλαμβάνει βιβλίο, Πιστοποιητικό συμμετοχής, έντυπο υλικό, καφέ & snaks).

Αύγουστος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Φεβ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031